Loading...

Home > Not Working > Sound Blaster X-fi Rear Speakers Not Working

Sound Blaster X-fi Rear Speakers Not Working

Contents

User #197689 935 posts James!! However Stereox2 and PLII options work ok (all 5 speakers have sound) with it when 5.1 speaker options + CMSS 3D is not ticked. It looks like all the "hardware" X-fi cards had that issue. Only after I downloaded true 5.1 did I appreciate that it was working. http://philgiebler.com/not-working/sony-str-de545-rear-speakers-not-working.html

After the upgrade from 7, there was no sound although sound test indicated the card was working -- just no actual sound. This is normal and not abnormal and that is why we have 5.1 surround sound speaker systems or even bigger speaker setups.Almost all sound cards for the past few years allow you to Same problem.The speakers definatley work. That is what is not working in either 32 or 64 bit Win 7.

Logitech Surround Sound Speakers Z506 Not Working

Hard Disk(s): Samsung 850 Evo 500G (OS+games) + 512GB Samsung 830 (steam) (20+TB of mechanical on server) Optical Drive: Samsung Blu Ray drive (SH-B083A) LCD/CRT Model: Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) Then, no, that driver version isn't compatible (I'm surprised it would even install). Makes me wonder who does beta tests for them, now it will take another who-knows-how-many months before they fix that.

Enable EAX Advanced HD is onCompany of Heroes - Speaker configuration set to 5.1 discreteRear speakers still not working. The reason I thought it was the speakers is because the dxdiag showed no problems with my sound card. This affects all audio coming out of my PC. Logitech X-540 Center Speaker No Sound Thanks Kammander Helpful +4 Report ZeRaK Oct 21, 2008 06:33AM at the moment I have some wierd issues with my Logitech 5.1 speakers (some x-540 I think it is) alone with

md88pilotSep 30, 2013, 7:03 PM Thanks Nuke. Logitech Z506 Center Speaker Not Working Ask a new question Read More Speakers Creative Components Sound Cards Related Resources Creative Labs SB X-FI Titanium Fatal1ty Champ PCIe Sound Card & Logite Creative Sb X-Fi Titanium and Microphone Restart. http://forums.creative.com/showthread.php?t=722321&page=2 jet audio work wif ur soundcard so good u can hear great defined sound cominig from rear n front.

Hard Disk(s): Samsung 850 Evo 500G (OS+games) + 512GB Samsung 830 (steam) (20+TB of mechanical on server) Optical Drive: Samsung Blu Ray drive (SH-B083A) LCD/CRT Model: Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) Logitech X-530 Drivers Oh gaming crysis n COD4 rocked, not much of setting need just put it in entertainment mode. Install AC3 Filter (google "K-Lite CODEC pack", install it.). Report derp- May 2, 2010 03:17AM The 'matrix mode' is a button on Logitech surround sound speakers that simulates surround sound from stereo sources.

Logitech Z506 Center Speaker Not Working

Forgot to mention that....no it did not. Nov 20, 2008 at 1:13 PM #24 Mussels Moderprator Staff Member Joined: Oct 6, 2004 Messages: 45,372 (10.26/day) Thanks Received: 12,618 Location: Australalalalalaia. Logitech Surround Sound Speakers Z506 Not Working they arent 5.1, so without something copying the music to the other channels, you only get front left and front right. Eax Console So the rear speakers are not being used for games.Im using Windows XP.

But can hear voice streaming online via 2/2.1Click to expand... http://philgiebler.com/not-working/sound-blaster-x-fi-xtreme-audio-mic-not-working.html Report CA- Apr 17, 2009 01:40PM Just enable EAX in the audio settings and select sterio , all the speakers will be played Report matt- Aug 18, 2010 06:44AM EAX what It worked for me. SBXF_PCDRV_LB_2_18_0004Click to expand... Logitech Speakers Volume Fluctuates

I will not install some hacked driver...I say this needs MS's full attention, now. Page 1 of 4 1 2 3 ... if MP3's still come out of your rear speakers (terrible or not) then it means something else is interfering - lets check that out first. Check This Out To top it all off it has a designated headphone jack so I can switch between headphones and speakers without having to go to the back of my machine, as the

Password Soundcards, Speakers HiFI & File formats A cracking SoundBlaster ? Only 2 Speakers Working 5.1 System Actual software interface may vary. If you choose to participate, the online survey will be presented to you when you leave the Technet Web site.Would you like to participate?

If there is an external decoding system, Dolby Digital Live!

my subwoofer says Right front... Please advise. Shut Down.3. Creative Mediasource For about 9 months, I thought turning ON the matrix mode gave me surround sound...

It also will not allow me to hear the voice lets says on youtube if I stream properly on 6ch Direct Logitech Control Pod Effects using 2/2.1 Stereo x2 - clear What I am concerned about is how come are things sounding so crispy clear all round on 2/2.1 and not 7.1?Click to expand... Click to enlarge Some older Sound Blaster models may include built-in decoder for Dolby Digital and DTS and then produce multi-surround audio channels via its analog outputs. this contact form Either way, the speakers that sound muffled don't have anything being output through those channels.

Nov 20, 2008 at 11:18 AM #17 Nzaonline New Member Joined: Nov 15, 2008 Messages: 28 (0.01/day) Thanks Received: 1 Sup fam It was the X-FI CMSS 3D interfering. What happens is, because WIN has direct control of the hardware, it seems to assume that it's settings are correct and over-rides the X-Fi drivers. Stilll no love!I uninstalled everything. All rights reserved.Newsletter|Contact Us|Privacy Statement|Terms of Use|Trademarks|Site Feedback menu Whirlpool Go to navigation Whirlpool Search Forums Archive Desktops Audio SB X-Fi: No sound from rear speakers Archive View Return to

Powered by vBulletin Version 4.2.2 Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. So connections are OK... The damn thing is creative need to give us a damn manual on how to use these options better!GL HF! Search Free Sign Up Login Home Forum How To Download News Encyclopedia High-Tech Health Free Sign Up Language English Español Deutsch Français Italiano Português Nederlands Polski हिंदी Bahasa Indonesia Login Subscribe

md88pilotOct 4, 2013, 6:31 PM OK, so I did the uninstall of the driver, shutdown the computer, reseated the sound card and installed new drivers. SHAME on Creative! So I updated its driver and voila, it was working again... View all 7 comments Report JOnny- Oct 19, 2008 08:42AM OMG.

Because I don't have other problems. Enable CMSS or CMSS-3D in EAX Console. Windows - Set to Surround Sound 5.1 SpeakersCreative set to:- Speakers - 5.1 Speakers- CMSS-3DSurround enabled- Upmix mode was on Stereo Xpand. The most current driver pack for the Xtreme Audio is 1.04.0079 BTW, for future reference, you can check this thread: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=40613 - I update the driver versions in post #1 as

For first time visitors, please read our FAQ. Also, the SPDIF OUT (my X-FI) is the default device. At the Windows, click Start, Control Panel and Sounds. Which Driver did you use ?

I also notice that when I select effect 6channel I dont get strong rear speaker sound, but when I select other effects (e.g PLII Music, Stereo, Stereo X2 etc) I get Does anyone know how to resolve this? The new drivers are supposed to be an improvement over the previous drivers, not a complete kill for the sound experience!!!!!! CMSS 2 fixed my Bass redirection using "CtPanel.exe" Report Exilede_SouL- Nov 2, 2009 09:36AM Thanks a lot Trance Man..ur method worked.

© Copyright 2017 philgiebler.com. All rights reserved.