Loading...

Home > Sound Not > Sound Not Working Ubuntu 12.04

Sound Not Working Ubuntu 12.04

Reply Web::Edukacija says December 7, 2013 at 10:55 pm Is there any fix without reboot? Move with the left and right keys on your keyboard until the "Master" item is highlighted (in red). Reply Renaud de Colombel says December 8, 2015 at 5:03 pm Hi, I just wanted to testify that First Alternate method worked in Lubuntu 14.04 64 bits on a Lenovo G50-45. Reply Carlos Brys says May 19, 2013 at 11:36 pm The first option did not work, but I applied the alternative solution and now I have sound. http://philgiebler.com/sound-not/sound-not-working-ubuntu-13-10.html

Perhaps Ubuntu 14.04 alpha if it's stable enough. After a cold boot (shut down and remove the power cord - for a laptop also the battery if you can) sound was working fine as if it always had! Intermittant sound drop out.. Reply Abhishek Prakash says July 6, 2013 at 11:59 am welcome Reply 3rguy says May 21, 2013 at 11:58 am I have the Kernel version 3.8.0-19 and the first method worked additional hints

Unfortunately, my sound still does not work. :-( Reply alan says January 5, 2016 at 4:57 pm My sound was working under Mint 17.1, then I reloaded my system from scratch Purged and reinstalled all alsa packages.00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Trinity HDMI Audio Controller Subsystem: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Trinity HDMI Audio Controller00:14.2 Audio device: Advanced Micro What other issues did it introduce? First method worked great!

Reply frank says April 3, 2016 at 5:48 pm I use mint 17.3. If HDMI output has stopped working, muting and then unmuting the SPDIF output in alsamixer can cause the sound to start working again If you are not using HDMI at all Reply John says July 13, 2013 at 10:55 am I did that, same results. :/ Reply Abhishek Prakash says July 13, 2013 at 9:33 pm Then its complicated. Reply Abhishek Prakash says August 18, 2013 at 8:50 pm Try killall pulseaudio It has worked for many people.

dit?pli=1#!http://raywoodcockslatest.blogspot.co.u ... Re: Ubuntu 12.04 - No sound popeye1234 Posts: 45 Joined: Thu Jan 09, 2014 12:21 pm Sun Jan 26, 2014 12:55 pm by popeye1234 » Sun Jan 26, 2014 12:55 pm cat /proc/asound/{version,cards,devices,hwdep,pcm,seq/clients}; sudo rm /etc/asound.conf; sudo rm -r ~/.pulse ~/.asound* ;sudo rm ~/.pulse-cookie; sudo apt-get update; sudo apt-get install aptitude; sudo aptitude install paman gnome-alsamixer libasound2-plugins padevchooser libsdl1.2debian-pulseaudio; sudo lshw -short;ls I have my alsa diagnostic tool output up at: http://www.alsa-project.org/db/?f=ba...8a9446c277a2a3 I have tried all I could but nothings working for me.

Your first alternative even deleted my desktop-manager Cinnamon. Choose "Unlimited" as scrolling option. Integrity with anti-confidentiality more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture after doing this, I can confirm as of 10/22/2015, audio on youtube via firefox and google chrome.

Thanks for sharing it. Switch to the "Playback" tab and increase System sounds volume to 100%. Thanks Reply Abhishek Prakash says July 6, 2013 at 12:00 pm I added a new work around… can you try this one? What game is this?

Log in to post comments Posted by underquark on August 31, 2013 - 9:13am I'm using MS 1.2 (yes, I know it's not 1.3). http://philgiebler.com/sound-not/sound-not-working-ubuntu-13-04.html It did and after unplugging them the sound came from the pc speakers as if nothing had ever failed. go in terminal, type 'cd /usr/share/applications' 2. M Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:17 am “To every problem, there is a most simple solution.” Agatha Christie in The Clocks :) Reply Raffaele Faberfortunaesuae Car says

Then go to I/O and choose Portaudio only and restart MuseScore. If at the next start up, you hear the login sound at the lock screen, you know it worked like a charm. In fact, doing the force reload broke my install. this contact form Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 2:24 pm I have pretty much done everything on this post and some of the suggestions below and still the same result.

The purpose of the blog was to remind myself of solution to common problems I might find in different versions of Ubuntu. Reply Barry says June 27, 2016 at 9:26 am This bit me too. Why it was apparently set to this I don't know.

Although, if you have a laptop or "non-HD audio" hardware (only a line in, line out, mic), this won't be possible.

Flavour 13.10 64bit Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am Welcome Reply Mahadevi says February 26, 2014 at 6:59 pm My Ubuntu sound is not working.when i tried I did what you said and it fixed the problem but the next time I reboot the audio is gone again! Step 12 If ALSA is still not loading any driver for your soundcard (for example: a Soundblaster Audigy PCI card) after upgrading to the newest version of ALSA, try reseating the While there could be several reasons for no sound in Ubuntu 14.04, I will share the trick which worked for me.

But yes, I have found people discussing over sound problem because of graphics card. Regardless, you get the credit - we can hear our PC again. Join Date Feb 2012 Location Norway Beans 191 DistroUbuntu Studio 12.04 Precise Pangolin Re: ubuntu 12.04 sound problem Hey mate! navigate here Keep it up, but it'd be great it you could revise this post with a little more testing to give a better idea of what's really going on.

R: regex for math expression Bringing whale meat in to the EU Why is this funny? I had a few issue, among them was my sound. If I'm playing a game, I have to turn it up to the highest setting in order to get any sound out of the speakers. May have had a script bug as well?

tried: sudo apt-get update/upgrade/upgrad-dist and a hole lot of other commands for removing, instaling and reinstaling drives (sound and video mostly) to no avail apparently… It seems to problem might be IT works Reply Abhishek Prakash says December 4, 2013 at 11:26 pm Welcome Reply Arunava says November 5, 2013 at 8:45 pm The 1st method worked. Playback works, and it doesn't block the system sound. Reply len says October 18, 2013 at 3:43 pm Hi, When I rebooted, it does not load skype from the terminal any more, I guess I will have to wait for

I have fallen in love with Linux but the annoyance of no sound is the only thing turning me off! Reply Bobww 9 says September 2, 2014 at 4:32 pm Just added pulse audio and or Alsa, one or both of which did not come with original download of Lubuntu 14.04. Was really struggling after installation of xubuntu-desktop trashed by sound settings. Reply Abhishek Prakash says December 4, 2013 at 11:27 pm Thanks for sharing it Hagbard Reply Disgus says November 18, 2013 at 6:44 am Dear Abhishek.

I`ve remove alle pulseaudio and reinstall all alsa. Scrolling through the options with the left/right arrow keys I found automute was enabled, so simply disabled it and presto! To fix this problem, you need to run sudo apt-get install pavucontrolthen run the pavucontrol program from a terminal or by pressing Alt-F2 and typing pavucontrolin the box that appears. Just restarting sometimes fixes the issue.

I think it really worked but the AMD routines are just... The one shot solution which fixed the sound problem for me on my Intel powered Dell Inspiron N4010 is to force reload Alsa. i followed your steps - got to nr 2, rebooted, and now - sadly - i can't login? Reply NiteRain says February 13, 2014 at 4:04 am yup, first method worked Reply nico says February 10, 2014 at 9:49 pm after trying everything and nothing seemed to work I

I can't completely disable it; it turns "Use internal synthesizer" right back on.

© Copyright 2017 philgiebler.com. All rights reserved.